X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
29/06/2020 |  16:50 | Izvor: Jutarnji list

Hvar kao grad duhova: Trenutno samo 66 turista

Koliko je pandemija nanijela štete hrvatskom turizmu, najbolje pokazuje primjer Hvara.
Brod za Hvar u srcu sezone - Foto: Index.hr
Brod za Hvar u srcu sezoneFoto: Index.hr

- Brojke su katastrofalne, nikada u istoriji hvarskog turizma grad Hvar nije imao ovako loše rezultate, u ovo doba godine. Sada se u Hvaru odmara, brojkom i slovom 66 stranih turista, dok je prošle godine u ovo vrijeme u Hvaru bilo 4.588 gostiju - izjavio je Teo Јeličić, potpredsjednik gradskog vijeća Hvara.

- Ovo su poražavajuće brojke i kada sam ih ja u petak dobio, nisam mogao vjerovati svojim očima, iako sam znao da je stanje katastrofalno - izjavio je Јeličić.

Dakle, grad Hvar, za sada ove godine, bilježi pad od 96 odsto dolazaka turista, a u isto vrijeme bilježi pad od 91 odsto u noćenjima, prenosi Јutarnji list.

- Od ovih 66 turista, koji su usprkos svemu došli u Hvar, nešto je Slovenaca, Austrijanaca, Nijemaca i Čeha. Da bi vam približio kakva je situacija u Hvaru, najbolje govori podatak da je trenutno u gradu otvoreno, najviše između 20 i 30 odsto svih ugostiteljskih objekata, a od 14 hotela otvorena su njih tri - kaže Јeličić, koji ističe kako nema optimizma ni za iduća dva mjeseca jer se rezervacije otkazuju.