latinica  ћирилица
30/06/2020 |  12:51 ⇒ 12:52 | Autor: SRNA

Građani zainteresovani za turističke vaučere

Informativnom centru Turističke organizacije grada Banjaluka svakodnevno se javi desetine građana koji žele da se informišu kako i gdje mogu koristiti turističke vaučere, rekla je Srni portparol ove turističke organizacije Branka Branković.
Vaučer (foto: vladars.net) -
Vaučer (foto: vladars.net)

Brankovićeva je rekla da TOBL još nije kreirao posebnu ponudu za korištenje turističkih vaučera zato što se u Banjaluci još nije prijavio dovoljan broj ugostiteljsko-smještajnih kapaciteta koji bi bili pogodni za korištenje vaučera.

- Na raspolaganju smo resornom ministarstvu i Turističkoj organizaciji Republike Srpske i zajedno pratimo situaciju. Čim se steknu uslovi, TOBL će kreirati ponudu - dodala je Brankovićeva.

Ona je podsjetila da se turistički vaučeri mogu koristiti do sredine novembra i dodala da će TOBL u tom okviru i uspjeti da kreira ponudu.

Brankovićeva je rekla da TOBL uveliko radi na promociji turizma Banjaluke, a kao novinu navela je Turističko-rekreativni centar "Manjača" u krugu vještačkog jezera Šljivno, 20 kilometara od Banjaluke, koji je otvoren 19. juna.

Prema njenim riječima, u ovom turističko-rekreativnom centru svakodnevno, a pogotovo u danima vikenda, boravi stotine građana.

- Pozivamo sve koji još nisu bili da dođu i borave u prirodi. Na samo tridesetak minuta vožnje od centra grada nalazi se nova rekreativna zona gdje su građani, gosti i turisti dobili prijatno mjesto za odmor i rekreaciju - rekla je Brankovićeva.

Ona je istakla da su posjetiocima dostupni različiti sadržaji - od kupanja u jezeru, do vožnje biciklima i šetnje.

- Tu je i stanište rijetkih ptica. Ovo je mjesto dobro za porodične i turističke izlaske. Izlazak iz gužve i vreve će svakome dobro doći - rekla je Brankovićeva.