latinica  ћирилица
01/07/2020 |  07:47 ⇒ 07:49 | Autor: SRNA

Kolovozi suvi, povremeni zastoji na dionicama gdje se izvode radovi

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a povremeni zastoji mogući su na dionicama gdje se izvode radovi.
Putevi - Foto: RTRS
PuteviFoto: RTRS

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju na moguće odrone zemlje i kamenja na kolovoz, a vozačima savjetuju opreznu vožnju.

U toku su radovi na magistralnom putu Ljubinje - Trebinje, u mjestu Tulje, a saobraćaj je obistavljen od 8.00 do 14.00 časova i preusmjeren na putni pravac Stolac - Do - Berkovići - Krivača - Bileća -Trebinje.

U toku su radovi na sistemu javne rasvjete u gradu Prijedoru na magistralnim i regionalnim putevima na tom području.

Zbog izgradnje vodovodne mreže, na području Prijedora režim saobraćaja biće izmijenjen na regionalnom putu Lamovita - Stari Majdan.

Na regionalnom putu Crna Rijeka - Bjelajce saobraćaj je obustavljen u vremenu od 8.00 do 16.00 časova.

Van vremena obustave, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na dionici Banjaluka - Stari Majdan biće izmijenjen režim odvijanju saobraćaja zbog radova na vodovodnoj i mreži za prikupljanje otpadnih voda.

U Brodu je izmjenjen režim odvijanja saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice na magistralnom putu koji se spaja sa ulicom Brodskog bataljona.

Na relacijama puteva međuentitetska linija Stanić Rijeka - Šamac, međuentitetska linija Banj Brdo - Bijeljina - Rača i međuentitetska linija Stanić Rijeka - međuentitetska linija Karuše kretaće se vanredni prevoz i vozačima je upućena molba za oprezniju vožnju i da poštuju uputstva lica iz pratnje.

Zbog radova na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta Prijedor - Kozarac, na lokalitetu Kalate, saobraćaj se odvija dvosmjerno, usporeno, obilaznicom koja se nalazi uz magistralni put i regulisan je privremenom signalizacijom.

U toku je izgradnja male hidroelektrane, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš - Obodnik.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš - Kneževo, u mjestu Živinice, pa su radnim danima u vremenu od 7.00 do 17.00 časova povremene obustave saobraćaja u trajanju maksimalno pet minuta.

Na regionalnom putu Ukrina - Klupe, u mjestu Šnjegotina u toku su radovi na putu i drugom mostu, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog izgradnje raskrsnice na dionici magistralnog puta Gornja Vijaka jedan - Derventa i dionici regionalnog puta Gornja Vijaka jedan - Gornja Vijaka dva izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog radova na magistralnom putu Drinjača - Milići - Vlasenica izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Čatrnja – Gradiška, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka dva - Srpske Toplice, za vrijeme izgradnje mosta preko rijeke Vrbas, promijenjen je režim saobraćaja i regulisan privremenom signalizacijom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo - Gradačac, u mjestu Turić Prosjek povremene SU obustave saobraćaja u vremenu od 8.05 do 15.05 časova.

Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod - Odžak u mjestu Klakar Donji u vremenu od 8.15 do 15.05 časova povremene su obustave saobraćaje, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa - Podnovlje, na deminerskom radilištu "Gornji Božinci" u vremenu od 8.15 do 15.05 časova povremene su obustave saobraćaje, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik - Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, dok se i na regionalnom putu Priboj - Lopare, u mjestu Priboj, preko mosta na Labuđanskoj rijeci, saobraćaj zbog oštećenja mosta, odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog radova na raskrsnici na spoju auto-puta Banjaluka - Doboj i magistralnog puta Јohovac - Rudanka izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja tom magistralnom putu, kao i na dionici Modriča jedan - Vukosavlje /Јakeš/ - Podnovlje - Šešlije - Јohovac -Rudanka - Doboj - granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/.

U toku je izgradnja male hidroelektrane "Krupac" na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac - granica Republike Srpske /Bogatići/, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog klizišta, jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.

U toku su i radovi na dionici regionalnog puta Šekovići - Caparde i saobraćaj se odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Na regionalnom putu Površnice - Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare - Priboj - Banj Brdo.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se, zbog klizišta, odvija jednom trakom naizmjenično.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod "NIS petrol" pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna - Brezici, na području opštine Novi Grad, saobraćaj se odvija jednom trakom.

Na području FBiH saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu "Ormanica" na magistralnom putu Srebrenik - Orašje i u tunelu "Vinac" na magistralnom putu Јajce - Donji Vakuf.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Јošanica - Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na dionicama Srebrenik - Šićki Brod preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik, Olovo - Semizovac preko rijeke Ljubine, na ulazu u Јajce, te na petlji Blatuša kod Zenice.

Na ovim lokacijama saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog transporta mašina, danas će u vremenu od 9.30 do 10.00 i od 13.00 do 13.30 biti obustavljen saobraćaj u mjestu Broćanac na dionici Hutovo - Neum.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila kroz tunel "Vranduk" od 5.00 do 21.00 čas saobraćaj se odvija nesmetano.

Od 21.00 do pola sata poslije ponoći vozila se propuštaju naizmjenično, a do 5.00 časova saobraćaj je kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila teža od 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR test akreditovane laboratorije iz BiH star maksimalno 48 časova.

Za vrijeme važenja ove mjere, ulazak u Crnu Goru nije moguć preko graničnih prelaza Hum i Metaljka.

Zbog radova u Crnoj Gori obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša - Vraćenovići. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na druge granične prelaze.

Državljani BiH koji ulaze u Republiku Srpsku, odnosno BiH, više ne podliježu mjeri izolacije u kućnoj sredini, niti su obavezni da imaju negativan PCR test.

BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Odluka se odnosi samo na građane te tri države, dok državljani ostalih zemalja u BiH mogu ući ukoliko imaju opravdane razloge i negativan test na virus Kovid-19, ne stariji od 72 časa.

Ulazak u BiH je dozvoljen i za supružnike i maloljetnu djecu državljana BiH.

Srbija je otvorila svoje granične prelaze za putnički i robni saobraćaj bez neophodnog testa na virus korona i dozvole komisije.