latinica  ћирилица
01/07/2020 |  10:35 ⇒ 12:17 | Autor: RTRS

Vranješ o uslovima ulaska bh. građana u Hrvatsku (VIDEO)

Ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ objasnio je još jednom gostujući u Јutarnjem programu naše televizije na koji način državljani BiH mogu da uđu u Hrvatsku.
Aleksandar Vranješ -
Aleksandar Vranješ

Ponovio je da građani iz BiH koji ulaze u Hrvatsku moraju da ispune određene uslove i najave se posredstvom internet stranice.

- Važno je da se napomene da je Hrvatska ovom odredbom poništenja odluke o četrnaestodnevnoj samoizolaciji u suštini vratila stanje na mjere koje su važile prije donošenja odluke. Opozicija u Hrvatskoj je ovo sve iskoristila da naglasi da su mjere ukinute, da bi 100.000 Hrvata iz BiH moglo ući na glasanje, a zvaničnici u prvi plan stavljaju turističku sezonu, koja je već podbacila - naglasio je Vranješ.

On je istakao da se u narednih nekoliko dana očekuju velike gužve na prelazima.

- Hrvatska nije zaustavljala tranzit, ikao je bilo problema i tu, jer neki su ulazili u državu, i onda ostajali u Hrvatskoj. Veliki broj naših građana je prošao kroz Hrvatsku. Vjerujem da u narednom periodu neće biti takvih problema - dodao je Vranješ.

Osobe koje ispunjavaju navedene uslove potrebno je da se najave onlajn posredstvom aplikacije entercroatia.mup.hr i ostave potrebne podatke da se ne bi stvarale gužve na graničnim prelazima prilikom njihovog ispunjavanja. 

Povezane vijesti:

Državljani BiH uz određene uslove mogu da ulaze u Hrvatsku (FOTO)