latinica  ћирилица
01/07/2020 |  11:31 ⇒ 11:31 | Autor: SRNA

Skenlan: Vlasti Bijeljine fokusirane na rast privatnog sektora

Prvi zamjenik visokog predstavnika Majkl Skenlan posjetio je Bijeljinu i pohvalio vlasti ovog grada što su i dalje fokusirane na rast privatnog sektora i promociju socijalne tolerancije i inkluzije, saopšteno je iz OHR-a.
Majkl Skenlan (foto: nula49.com) -
Majkl Skenlan (foto: nula49.com)

Skenlan se juče sastao sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem, potpredsjednikom Skupštine grada Mustafom Gradaščevićem i predstavnicima Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije.

U saopštenju je navedeno da je Skenlan, koji je supervizor za Brčko distrikt, sa sagovornicima razgovarao o tome koliko je značajno za lokalne vlasti da budu u toku sa potrebama zajednice i da se te potrebe rješavaju kroz adekvatne javne usluge.

Skenlan je posjetio novouspostavljeni Inkubacijski centar za održivi razvoj "InCOR", inkubator za informatičke startap firme, koji će omogućiti mladim preduzetnicima u Bijeljini da stvaraju nove kompanije, te samim tim radna mjesta u dinamičnom i perspektivnom IT sektoru.

Skenlan je istakao značaj osiguranja transparentnosti i odgovornosti javnih funkcija, što su odlike koje glasači trebaju imati na umu kada budu izlazili na birališta u novembru.

On je pozdravio napore vlasti i građana na sprečavanju širenja virusa korona, napominjući da se, međutim, iz najnovijih izvještaja može zaključiti da ovaj virus još predstavlja ozbiljnu prijetnju po javno zdravlje.

- Iz tog razloga, Bijeljina kao zajednica mora da nastavi da se strogo pridržava uputstava i preventivnih preporuka nadležnih organa - naveli su iz OHR-a.