latinica  ћирилица
01/07/2020 |  13:04 ⇒ 13:05 | Autor: SRNA

Zvornik: Јoš dvoje novozaraženih, ukupno 79

Na teritoriji grada Zvornika u poslednja 24 časa dvije osobe su pozitivne na virus korona, što je ukupno 79 zaraženih, današnji su podaci Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik.

Od 8. juna do danas uzorkovano je ukupno 876 lica od kojih je 79 bilo pozitivno, dok se rezultati čekaju za 50 lica.

U izolovanom kovid odjeljenju zvorničke bolnici smješteno je šest pacijenata iz Zvornika i jedan iz Vlasenice. Svi su dobrog kliničkog stanja i prema najavama iz ove zdravstvene ustanove, neki od njih bi danas trebalo da budu upućeni u kućnu izolaciju.

U skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, prestao je da radi republički karantin u Dom učenika u Bijeljini.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja pozitivna lica bez ili sa blažim simptomima sa područja grada Zvornika upućivaće u kućnu izolaciju, a lica sa srednje teškim i teškim simptomima na bolničko liječenje.

Trenutno se u kućnoj izolaciji nalaze 163 osobe, dok je ova mjera istekla za 328 lica.

Poštovanje kućne izolacije kontroliše Komunalna policija.

Gradski štab za vanredne situacije Zvornik apeluje na građane da se pridržavaju preventivnih mjera, te da zbog zaštite sopstvenog i zdravlja drugih održavaju fizički razmak od dva metra, a u zatvorenom prostoru da nose maske i redovno održavaju ličnu higijenu.