latinica  ћирилица
01/07/2020 |  14:03 | Autor: SRNA

Danijela Pavićević: Veljović zna ko je ubio mog brata

Direktor policije Crne Gore Veselin Veljović rekao je na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu da zna ko je bio u automobilu iz kojeg je pucano na glavnog urednika lista "Dan" Duška Јovanovića 2004. godine, rekla je danas Јovanovićeva sestra, poslanik Socijalističke narodne partije u Skupštini Crne Gore, Danijela Pavićević.
Veselin Veljović (Foto: Uprava policije Crne Gore) -
Veselin Veljović (Foto: Uprava policije Crne Gore)

Pavićevićeva je istakla da su zbog toga opozicioni poslanici zatražili posebnu sjednicu Odbora za bezbjednost na koju bi morali doći i predstavnici tužilaštva.

- Vi znate da je Veljović ranije rekao da je ubistvo Duška Јovanovića operativno riješeno, što znači da policija zna ko je to uradio, ali nema materijalne dokaze. Na sjednici Odbora tražila sam da mi to potvrdi i tražila sam detalje. Ponovio je da je operativno riješeno i da policija zna ko je bio u autu i ko je to uradio one noći - izjavila je Pavićevićeva na konferenciji za novinare.

Ona je dodala da je Veljović izrazio spremnost da dođe na posebnu sjednicu Odbora za bezbjednost, kojoj bi morali prisustvovati i predstavnici tužilaštva.

- Mi, kao opozicioni članovi, odlučili smo da zakažemo hitnu sjednicu Odbora koja će biti tematska i na kojoj će biti raspravljano o tome - navela je Pavićevićeva.

Odgovarajući na pitanje da li zaista vjeruje u to što je rekao Veljović, ona je rekla da nije riječ o povjerenju.

- Sve što bude rekao mora biti potkrijepljeno dokazima - naglasila je Pavićevićeva.

Nebojša Medojević, jedan od lidera i poslanik Demokratskog fronta, rekao je da je Јovanović prva žrtva, prvo političko ubistvo iza kojeg stoji "mafija koja je ovim ubistvom preuzela vlast u Crnoj Gori".

- Vrlo je opasno po život novinara koji istražuju kriminalne aktivnosti i poslove koji vode do Mila Đukanovića i braće Đukanović. Duško je bio prva žrtva borbe za slobodnu, pravednu Crnu Goru, a nedugo zatim ubijen i Pukanić iz "Nacionala", a ovih dana vidimo i da je novinarka Dafne Karuana Galicija, koja je ubijena na Malti, istraživala poslove koji vode do Crne Gore - naveo je Medojević.

Јovanović je ubijen 27. maja 2004. godine ispred redakcije lista "Dan", a na 19 godina je osuđen Podgoričanin Damir Mandić kao saučesnik u zločinu.