latinica  ћирилица
01/07/2020 |  15:15 | Autor: SRNA

Terzić dao izjavu po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo

Direktor firme Autoceste Federacije BiH Adnan Terzić potvrdio je da je danas u prostorijama Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ u Istočnom Sarajevu dao izjavu po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, ali nije želio da precizira u kojem svojstvu.
SIPA - Foto: RTRS
SIPAFoto: RTRS

- Došao sam kako bih sa zvaničnim institucijama razgovarao na temu krivične prijave koju su iz 'Agrokomerca' podnijeli protiv mene. Alešević i ostali me povlače po blatu i konačno sam došao tu, a nemam pojma u vezi čega. Dao sam izjavu i to je to - rekao je Terzić nakon boravka u prostorijama Sipe.

Na pitanje novinara da li je samoinicijativno došao u Sipu ili je dobio poziv od ove agencije, Terzić je rekao da je pozvan.

Mediji su ranije objavili da je Terzić pozvan u Sipu zbog njegove uloge prilikom obavljanja funkcije direktora GP "Put" Sarajevo.

Prema navodima medija, Kantonalno tužilaštvo donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv sedam fizičkih i tri pravna subjekta, a Terzić daje izjavu zbog prijave biznismena Nermina Aleševića.

Alešević je ranije prijavio Terzića i druge osobe Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona zbog navoda da su uzurpirali dio njegove kompanije tako što su pribavili "ZK izvadak" jednog dijela hale i na osnovu toga dobili kredit Bobar banke.