latinica  ћирилица
02/07/2020 |  11:57 ⇒ 19:35 | Autor: SRNA

Dovezen otpad i u Drvar, potrebno utvrditi odgovornost

Načelnica opštine Drvar Dušica Runić rekla je Srni da je u Drvar u posljednja 24 časa dovezen otpad nepoznatog porijekla na prostoru nekadašnje Panelke i da je s tim u vezi opština preduzela sve neophodne zakonske korake kako bi se utvrdila odgovornost za ovaj nesavjesni čin.
Načelnca opštine Drvar Dušica Runić - Foto: SRNA
Načelnca opštine Drvar Dušica RunićFoto: SRNA

Runićeva je istakla da se obratila Policijskoj upravi Drvar, te nadležnoj kantonalnoj ekološkoj i tržišnoj inspekciji, koja će u toku dana izaći na teren.

- Obavještavam sve građane Drvara da preduzeće "Krom reciklaža" Drvar nije registrovano u opštini Drvar na adresi Titova jedan i da opština nije sklopila nikakav ugovor sa tom firmom - istakla je Runićeva.

Ona je navela da će, po utvrđivanju činjeničnog stanja od nadležnih kantonalnih inspekcija, upoznati građane Drvara ko stoji iza ovog preduzeća, na koji način je registrovano i šta je u pozadini ovog neodgovornog čina.

- Ovom prilikom pozivam naše građane da ne nasjedaju na dezinformacije koje plasiraju neodgovorna lica, koja i ovu problematiku providno koriste za sramno prikupljanje jeftinih političkih poena - istakla je Runićeva.

Stanovnici Bosanskog Grahova blokirali su danas putne pravce prema Drvaru, Livnu i graničnom prelazu Strmica ka Hrvatskoj u znak protesta što je u centar grada istovaren reciklažni otpad iz Italije, javio je dopisnik Srne.

Na terenu u Grahovu nalazi se ekološki inspektor iz Livna Tvrtko Čugela, koji je rekao Srni "da je stanje kritično kada je riječ o ovom otpadu" i u Drvaru i u Grahovu, te da se trenutno radi na ispitivanju sa Graničnom policijom kako je otpad ušao u BiH.