latinica  ћирилица
02/07/2020 |  12:58 ⇒ 13:02 | Autor: SRNA

Podrška za izgradnju nove rasvjete na Gradskom stadionu (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da će grad podržati rekonstrukciju rasvjete na Gradskom stadionu da bi pomogao Fudbalskom klubu "Borac" da stvori što bolje uslove za nastup u domaćem šampionatu i na međunarodnoj sceni.
Gradski stadiona - Foto: RTRS
Gradski stadionaFoto: RTRS

Radojičić, koji je danas posjetio FK "Borac" i sa predstavnicima Kluba potpisao ugovor o rekonstrukciji rasvjete, istakao je da je modernizacija rasvjete na stadionu jedan od uslova koje taj klub mora da ispuni kako bi mogao igrati utakmice u Evropi.

- Uz rekonstrukciju rasvjete na stadionu, ulazimo i u završnu fazu izgradnje novog fudbalskog terena sa vještačkom travom kod "Delte", jer postoji veliki interes sportskih klubova za ovaj teren - rekao je Radojičić.

Predsjednik "Borca" Vico Zeljković rekao je da su reflektori na stadionu izgrađeni davno i da je rekonstrukcija bila neophodna.

Zeljković je rekao da su na jednoj od utakmica Premijer lige BiH imali neprijatnost kada se jedan od reflektora zapalio, tako da se moralo ući u projekat obnove rasvjete na Gradskom stadionu.

- Zahvalni smo Gradskoj upravi, sa kojom smo danas potpisali ugovor, kao i Fudbalskom savezu BiH, koji je pomogao ovaj projekat - naglasio je Zeljković.

On je rekao da će radovi početi već ovih dana, a da se postavljanje novih svjetiljki može očekivati kroz mjesec dana.