latinica  ћирилица
02/07/2020 |  16:22 ⇒ 16:22 | Autor: TANЈUG

Na tivatski aerodrom sletio prvi avion poslije tri mjeseca

Prvi avion nakon gotovo tromjesečne pauze izazvane pandemijom virusa korona sletio je na tivatski aerodrom iz Dizeldorfa, nakon čega je avion crnogorske avio kompanije Montenegro Erlajns poletio za Hanover.
Aerodrom Tivat (Foto: panoramio.com) -
Aerodrom Tivat (Foto: panoramio.com)

Direktor tivatske vazdušne luke Radovan Marić vjeruje da će Crna Gora učiniti sve da se, štiteći zdravlje svojih građana, što prije uspostavi avio saobraćaj sa Srbijom.

Marić je rekao da postoje najave da će i dalje biti letova za Dizeldorf, a da je letove za Varšavu od 5. jula najavila i poljska kompanija Lot, a za 19. jul za Luksemburg kompanija Lukser.

Značajan iskorak, kaže, bio bi da se uspostavi avio saobraćaj sa Beogradom Montenegro Erlajnsa i Er Srbije što bi učinilo ukupan ambijent sasvim drugacčjim i oživjelo sadašnju sliku koja se viđa na aerodromima, prenosi CdM.

Marić je za Skala radio rekao da je iluzorno pomisliti na angažovanje sezonskih radnika na tivatskom aerodromu, što je bila praksa ranijih godina u vrijeme i u jeku turističke sezone, te da do juče ni stalno zaposleni nisu bili uposleni i tek od juče su počeli svoj puni radni angažman.