latinica  ћирилица
02/07/2020 |  16:58 ⇒ 17:01 | Autor: SRNA

Radojičić: Za dom u Gornjoj Piskavici 215.000 KM (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da će u izgradnju društvenog doma u Gornjoj Piskavici iz gradskog budžeta biti uloženo 215.000 KM.
Izgradnja društvenog doma u Gornjoj Piskavici - Foto: Twitter
Izgradnja društvenog doma u Gornjoj PiskaviciFoto: Twitter

Nakon obilaska radova na rekonstrukciji društvenog doma u Gornjoj Piskavici, Radojičić je novinarima rekao da grad Banjaluka na ovaj način nastavlja ciklus izgradnje i rekonstrukcije društvenih domova širom gradskog i prigradskog područja.

- U međuvremenu, počinje i prva faza rekonstrukcije doma u Saračici, a završena je obnova ili izgradnja domova u Piskavici, Mišinom hanu, Krminama i Zalužanima - istakao je Radojičić.

On je podsjetio da je u Gornjoj Piskavici izgrađeno i dječije igralište, u okviru malih projekata koje su kandidovale mjesne zajednice.

Radojičić je istakao da je najveći problem ovog kraja neredovno snabdijevanje vodom i da je u toku realizacija projekta kojim će oko 700 domaćinstava dobiti redovno snabdijevanje.

- U okviru projekta "Voda jedan" radi se na izgradnji 20 kilometara cjevovoda sa novim rezervoarom, čime bi do jeseni, iz novoizgrađene fabrike vode Crno vrelo, domaćinstva u Gornjoj Piskavici trebalo da dobiju redovno vodosnabdijevanje - istakao je Radojičić.

On je napomenuo da se istovremeno radi i vodovod za Radosavsku za 300 domaćinstava.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Gornja Piskavica Goran Knežević rekao je da je njihov osnovni zahtjev da se omogući stabilno vodosnabdijevanje.

- Gradska uprava je razumjela i uvažila naše zahtjeve i nadamo se da ćemo od jeseni imati redovno i stabilno vodosnabdijevanje. Mnogo posla je urađeno u oblasti putne infrastrukture u našem mjestu, a postavljena je i nova javna rasvjeta - istakao je Knežević.

Gornja Piskavica će, u narednih nekoliko mjeseci, dobiti novi društveni dom, a prema projektu, u objektu će, između ostalog, biti višenamjenska sala, koja će služiti za razna okupljanja mještana ovog kraja.

Izvođač radova je banjalučko preduzeće Tekton, a rok za završetak radova je 120 dana.