latinica  ћирилица
02/07/2020 |  17:38 | Autor: SRNA

Vučić čestitao Trampu Dan nezavisnosti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je američkom predsjedniku Donaldu Trampu Dan nezavisnosti - 4. jul, poručivši da je taj dan važan za sve građane SAD, ali i za sve one koji sa njima dijele neprolazne vrijednosti slobode i jednakosti, ispisane u Deklaraciji o nezavisnosti prije 244 godine.
Vučić - Tramp - Foto: ilustracija
Vučić - TrampFoto: ilustracija

- Istorija Vaše zemlje je, kako ste rekli: "ep o velikoj naciji, koja je rizikovala sve za ono što zna da je ispravno i za ono što zna da je istina", zato mi je čast što je Srbija u teškim istorijskim trenucima bila sa SAD na istoj strani, na strani istine i pravde - naglasio je Vučić u čestitki koju je uručio američkom ambasadoru u Srbiji Entoniju Godfriju na prijemu u Ambasadi.

Vučić je ukazao da su Srbija i SAD u prethodnom periodu obilježile značajne zajedničke jubileje, a da su sada ponovo, u vrijeme izazova bez presedana, stali jedni uz druge u borbi za zdravlje, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

- Dozvolite da izrazim zahvalnost za pomoć koju je SAD pružila Srbiji u borbi protiv virusa korona, kao i uvjerenje da će velika američka nacija nadvladati i ovaj veliki izazov i još odlučnije ići putem napretka i blagostanja kako bi, u skladu sa zajedničkom vizijom spokojnog čovječanstva, ostvarila planove za budućnost - naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije naglasio je da ga ohrabruje činjenica da Tramp posvećuje pažnju zbivanjima na današnjem Balkanu, kroz podršku miru i stabilnosti u regionu.

- Srbija želi da odnose sa SAD vrati na nivo istinskog partnerstva i zato se nadam da ćemo imati priliku da Vas ugostimo u Srbiji, da se zajedno podsjetimo na ono što nas povezuje i da bolje upoznate narod koji je iznjedrio Nikolu Teslu i Mihajla Pupina, po rođenju Srbe, stanovnike Amerike, a koji su zadužili cijeli svijet - poručio je Vučić.