latinica  ћирилица
03/07/2020 |  08:18 ⇒ 08:19 | Autor: SRNA

"Šah cara Dušana" u Bijeljini

Akademski slikar i vajar Darko Јurošević iz Milića otvoriće danas izložbu skulptorskih instalacija pod nazivom "Šah cara Dušana" u Galeriji bijeljinskog Centra za kulturu.
Centar za kulturu Bijeljina - Foto: RTRS
Centar za kulturu BijeljinaFoto: RTRS

Јurošević je rekao da "Skulptorske instalacije", koje će U Bijeljini biti izložene desetak dana, pripadaju klasičnim vajarskim ostvarenjima.

Prema njegovim riječima, mimo poetike kroz umjetnikov doživljaj stvaranja trodimenzionalne forme u prostoru, onako kako će ga posmatrač doživjeti, postoji još činilaca koji su bitni da bi "skulptorske instalacije" stvarale komunikaciju sa publikom.

- Ako posmatramo sveobuhvatnu cjelinu ili kao koncept skulptorskih instalacija, `Šah cara Dušana` je multimedijalni projekat - naglasio je Јurošević.

On je dodao da je i ranije izlagao u Bijeljini, a ovoga puta povod je tri i po decenije postojanja Galerije Centra za kulturu.

Darko Јurošević je završio Akademiju likovnih umjetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Dragana Šuputa. Izlagao je na više kolektivnih izložbi, a samostalno se predstavljao u Milićima, Novom Sadu, Tuzli i Bijeljini.

Izložba u Galeriji bijeljinskog Centra za kulturu biće otvorena u 20.00 časova.