latinica  ћирилица
03/07/2020 |  08:57 ⇒ 08:59 | Autor: SRNA

Crna Gora: Uhapšen predsjednik Sindikata Vojske sa suprugom

Predsjednik Sindikata odbrane Vojske Crne Gore Zdravko Kasalica i njegova supruga advokat Makedonka Kasalica uhapšeni su u Podgorici, rekao je advokat Vladan S. Bojić.
Zdravko Kasalica (Foto: in4s.net) -
Zdravko Kasalica (Foto: in4s.net)

Bojić je naveo da je bračni par Kasalica neosnovano lišen slobode sinoć nakon pretresa advokatske kancelarije Makedonke Kasalice, izuzimanja spisa, računara, uređaja i njihovih saslušanja u svojstvu građana.

- Stavljeno im je na teret nešto kao utaja poreza i fascinirajuće stupidno konstruisano pranje para preko suda. Naime, koleginica je uspijevala u brojnim sporovima zastupajući razne zaposlene protiv države - naveo je Bojić.

On je rekao da je Makedonki Kasalici, kojoj je narušeno zdravlje, pozlilo nakon pretresa advokatske kancelarije "pa je prije saslušanja intervenisala Hitna pomoć, a nakon višečasovnog saslušanja, odmah po lišenju slobode, policija ju je prebacila je u Urgentni centar", prenose crnogorski mediji.

Bojić je rekao da je Zdravko Kasalica "molio da njega uhapse umjesto supruge" i upitao policiju da li ga lišavaju slobode "nevinog zato što je Srbin i što je neizmjerno privržen progonjenoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi za koju je spreman da žrtvuje i svoj život".

Kasalica je poručio policiji i da su noćas sahranili patriotizam u njemu prema ovakvoj Crnoj Gori, kojoj je časno služio cijeli svoj život.

- Prema mom mišljenju, u radnjama i okolnostima koji su stavljeni na teret nema ničega što bi moglo predstavljati biće ma kojeg krivičnog dela. Tzv. zadržavanje je određeno bez ikakvog smisla i elementarne logike, a o pravu, neozbiljno bi bilo ma šta umjesno progovoriti - rekao je Bojić.

Ona smatra da je hapšenje Makedonke Kasalice bilo samo providan paravan za hapšenje Zdravka Kasalice.

- Јako sam zabrinut što je ovim represivnim činom Crna Gora nepovratno odvedena na pogubnu stranputicu, samu liticu opšteg ponora. Sve ovo što se juče i do ponoći dešavalo ne može se nikakvim pravom i zakonima objasniti - dodao je Bojić.