latinica  ћирилица
03/07/2020 |  10:43 ⇒ 12:10 | Autor: SRNA

Registracija birača iz inostranstva do 1. septembra u ponoć

Centralna izborna komisija BiH saopštila je da 1. septembra u ponoć ističe rok za registraciju birača koji glasaju izvan BiH za lokalne izbore koji će biti održani 15. novembra.
CIK BiH - Foto: RTRS
CIK BiHFoto: RTRS

Državljani BiH koji su u inostranstvu, a bili su registrovani za glasanje iz inostranstva na izborima održanim 2018. godine, ukoliko ponovo žele da glasaju iz inostranstva moraju popuniti obrazac PRP2 i sa kopijom važećeg identifikacionog dokumenta dostaviti ga CIK-u.

Ostali državljani BiH koji žele da glasaju iz inostranstva na predstojećim izborima popunjavaju obrazac PRP1 i uz prateću dokumentaciju dostavljaju CIK-u.

Prijavne obrasce PRP1 i PRP2 sa uputstvom o načinu prijave i dostavljanja birači mogu preuzeti na Internet stranici CIK-a BiH.

Na ranijim izborima CIK BiH je personalizovane obrasce PRP2 dostavljao na adrese birača koji su na posljednjim izborima bili registrovani da glasaju izvan BiH.

- Zbog činjenice da nisu obezbijeđena sredstva za sprovođenje izbora, pa samim tim nije bilo moguće ovaj put blagovremeno provesti nabavku usluge poštanske dostave obrazaca, birači mogu i ove obrasce preuzeti na našoj internet stranici - navode danas iz CIK-a.

Osim preciznog pisanih uputstava, vodiča i obrazaca PRP1 i PRP2, na veb-stranici Centralne izborne komisije BiH objavljen je i video-spot o popunjavanju i dostavljanju ovih obrazaca.