latinica  ћирилица
03/07/2020 |  12:04 ⇒ 12:07 | Autor: sputniknews.com

Nove mjere Vlade Srbije za Beograd

Vlada Srbije donijela je, na predlog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19, nove mjere za Beograd u cilju sprečavanja širenja virusa korona i zaštite zdravlja građana, koje će važiti do 18. jula.
Vlada Srbije - Foto: RTRS
Vlada SrbijeFoto: RTRS

Mjere predviđaju da se u Beogradu ograničava rad svih ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, bez izuzetka, u vremenu od 23.00 časova do 06.00 časova narednog dana.

U svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara.

Takođe, obavezno je nošenje zaštitnih maski u javnom gradskom i prigradskom prevozu i u međugradskom prevozu.

Za nepoštovanje mjere obaveznog nošenja zaštitne maske u javnom prevozu ili u zatvorenom prostoru, propisana je kazna u iznosu od 5.000 dinara, za svako fizičko lice koje bude kršilo ovu mjeru.

Vlada je takođe donijela odluku da se zabranjuju okupljanja na javnim mjestima u zatvorenom prostoru za više od 100 ljudi, a na otvorenom prostoru za više od 500 ljudi.

Prilikom bilo kakvih okupljanja na zatvorenom ili otvorenom prostoru neophodno je poštovati fizičku distancu od 1,5 metara.

Sve mjere za Grad Beograd važe u periodu od naredne dvije sedmice, odnosno do 18. jula, navodi se u saopštenju Vlade, prenosi Tanjug.

Vlada Srbije je ponovo apelovala na sve građane da poštuju mjere i preporuke, ponašaju se odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih.

Dodaje se da će Vlada Republike Srbije i Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 nastaviti da sa najvećom pažnjom, iz dana u dan, prate razvoj epidemiološke situacije u Srbiji i o svemu obavještavaju građane.