latinica  ћирилица
03/07/2020 |  12:08 ⇒ 13:55 | Autor: SRNA

Kovačević: Cilj SNSD-a 80 odsto načelničkih i gradonačelničkih mjesta (VIDEO)

SNSD je danas Centralnoj izbornoj komisiji BiH predao prijavu za učešće na lokalnim izborima ove godine za ukupno 91 izbornu jedinicu, odnosno za sve raspisane nivoe u Republici Srpskoj, te za ukupno 26 odborničkih listi i četiri načelnička mjesta u FBiH, rekao je Srni portparol ove stranke Radovan Kovačević.
Radovan Kovačević (foto: instagram.com / kovacevicraso) -
Radovan Kovačević (foto: instagram.com / kovacevicraso)

Kovačević je istakao da je cilj ove političke partije da u Republici Srpskoj osvoji minimalno 80 odsto načelničkih i gradonačelničkih mjesta, uključujući mjesto gradonačelnika Istočnog Sarajeva koji se ove godine prvi put bira direktno na izborima, ali i ubjedljivo najveći broj odborničkih pozicija u skupštinama opština i gradova u Srpskoj.

On je istakao da u SNSD-u očekuju da će u FBiH pobijediti u sve četiri opštine gdje se kandidati ove stranke takmiče za mjesto načelnika, ali i da ćo od srpskih stranaka osvojiti ubjedljivo najveći broj glasova u FBiH i imati stabilne skupštinske većine u ove četiri opštine, ali i u mnogim drugim opštinama u Federaciji gdje će odbornici SNSD-a biti i te kako značajni.

- Јasno je da je cilj SNSD-a da bude najjača politička stranka poslije ovih lokalnih izbora, da u Republici Srpskoj, ali i na nivou BiH bude stranka koja će osvojiti najveći broj glasova. To je cilj koji smo zacrtali i to je cilj koji ćemo sigurno i ostvariti - istakao je Kovačević.

Danas ističe rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka, nezavisnih kandidata, udruženja i grupa građana za učešće na lokalnim izborima 2020. godine, saopšteno je iz CIK-a BiH.

Lokalni izbori u BiH bili su zakazani za 4. oktobar, ali ih je CIK pomjerio za 15. novembar.