latinica  ћирилица
03/07/2020 |  13:51 | Autor: SRNA

Fondacija princeze Katarine donirala medicinsku opremu vrijednu 500.000 evra

Princeza Katarina Karađorđević i njena Fondacija su za 17 bolnica širom Srbije donirali medicinsku pomoć u vrijednosti većoj od 500.000 evra.
Aleksandar i Katarina Karađorđević - Foto: REUTERS
Aleksandar i Katarina KarađorđevićFoto: REUTERS

Uz podršku predsjednika Organizacije "Prodžekt K.Ј.U.R." /Project C.U.R.E./ Daglasa DŽeksona iz Denvera i njujorške Humanitarne organizacije "Lajflajn", čiji je pokrovitelj princeza Katarina, u Srbiju su stigla tri kontejnera medicinske pomoći.

U njima je dopremljeno 96 električnih kreveta za intenzivnu njegu /Strajker ICU kreveti/, tri pedijatrijska kreveta za preglede, 380 madraca za bolničke krevete, 30 stalaka za infuziju, dva sterilizatora za suvu sterilizaciju, pet štapova za hodanje, pet noćnih stočića, 200 štaka, 10 štaka za djecu i 40 šetalica, saopšteno je iz Kancelarije prijestolonasljednika Aleksandra.

Donaciju su primili Klinički centar Srbije - Klinika za digestivnu hirurgiju, Kliničko-bolnički centar "Zemun", KBC "Dragiša Mišović", Ortopedska bolnica "Banjica", Bolnica "Sveti Sava" i Specijalna bolnica za cerebralnu paralizu, bolnice u Vršcu, Smederevu, Kikindi, Subotici, Valjevu, Ćupriji, Leskovcu, Zrenjaninu, Loznici, Aleksincu i Dom zdravlja u Vranju.

Princeza Katarina rekla je da su njen suprug i ona zahvalni doktoru DŽeksonu koji već duži niz godina pomaže njenoj Fondaciji u Srbiji.

- Veoma je važno, posebno u ovom trenutku, imajući u vidu kroz šta naši herojski lekari, medicinske sestre i medicinsko osoblje prolaze zbog virusa korona, da imaju sve što im je potrebno da bi mogli da pomognu ljudima i da spasavaju živote - rekla je princeza Katarina.