latinica  ћирилица
03/07/2020 |  14:02 | Autor: SRNA

Pale: Preduzimaju se sve mjere da virus ne uđe u Studentski dom

Student iz Čajetine, kod kojeg je potvrđen virus korona i ima blažu kliničku sliku, boravio je u Studentskom centru "Pale", pa je upućen kući, tako da se preduzimaju sve neophodne mjere radi sprečavanja ulaska virusa korona u dom, rekao je Srni direktor ovog centra Damjan Škipina.
Studentski dom Pale - Foto: RTRS
Studentski dom PaleFoto: RTRS

- Riječ je o studentu Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport. Sve njegove kontakte, njih 10, uzeli smo u obzir i poslali kućama. Trudimo se da ljudima obezbijedimo prevoz ili da neko od rodbine dođe po njih kako bi otišli u kućni karantin i čekali testiranje u svojim lokalnim zajednicama, te kako bismo smanjili broj potencijalno zaraženih u domu i na taj način pokušali presjeći dalje širenje kovida-19 - istakao je Škipina.

On se nada da će u narednom periodu situacija biti stavljena pod kontrolu i da neće biti daljeg širenja virusa korona.

Prema njegovim riječima, nije poznato gdje se student zarazio jer je uslov za ulazak u studentski centar bio negativan test na virus korona koji su svi studenti donijeli kao dokaz.

- Od početka juna zabranjen je ulazak u dom svim drugim licima, osim zaposlenih u Studentskom centru i studenata koji su korisnici. U Dom nisu ulazila treća lica, to se poštovalo, uključujuće sve mjere - od dezinfekcije do držanja distance - navodi Škipina.

On kaže da se situacija ne može u potpunosti kontrolisati jer studenti koji borave u domu na fakultetima kontaktiraju sa studentima koji nisu testirani, a tu je i socijalni život, odnosno aktivnosti poslije nastave.

Škipina je zahvalio svim studentima za odgovornost, ističući da Studentski centar ima maksimalnu saradnju s njima, budući da već četvrtu sedmicu borave u domovima i poštuju sve propisane mjere.