latinica  ћирилица
03/07/2020 |  14:59 ⇒ 14:59 | Autor: SRNA

U subotu kiša u većini krajeva

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme u većini krajeva sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.
Kiša - Foto: RTRS
KišaFoto: RTRS

Ujutru će biti svježije, u južnijim krajevima promjenljivo oblačno, mjestimično sa kišom ili pljuskovima, na sjeveru i centralnim krajevima pretežno sunčano uz malu oblačnost.

Tokom dana uglavnom sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a povremeno će biti i kraćih sunčanih intervala. Krajem dana smanjenje i postepeni prestanak padavina, u toku noći razvedravanje, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od 13 do 19, na jugu do 22, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 31 stepen Celzijusov, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab do umjeren sjevernog smjera.

U sjeverozapadnim predjelima danas je preovladavalo pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim krajevima malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana povećana je oblačnost. Ponegdje u centralnim područjima registrovana je kiša i grmljavina.

Temperatura u 14.00 časova: Bjelašnica 12, Mrakovica 16, Ivan sedlo i Tuzla 18, Mrkonjić Grad, Doboj i Bihać 20, Novi Grad, Gradiška, Ribnik, Han Pijesak, Јajce i Sanski Most 21, Prijedor, Banjaluka, Šipovo, Drvar, Gradačac i Sarajevo 22, Srbac, Bugojno i Zenica 23, Čemerno i Kalinovik 24, Sokolac 25, Grude 26, Bijeljina, Gacko, Zvornik i Livno 27, Nevesinje, Rudo, Višegrad, Srebrenica, Foča i Široki Brijeg 29 stepeni Celzijusovih.

U Mostaru je u 14.00 časova izmjeren 31 stepen Celzijusov, u Bileći i Neumu 32, Trebinju 34 i Stocu 36 stepeni Celzijusovih.