latinica  ћирилица
03/07/2020 |  15:09 ⇒ 15:13 | Autor: SRNA

Deseti aktivan slučaj zaraze u Brčkom

Dvadesettrogodišnji muškarac je treći pacijent koji je hospitalizovan zbog virusa korona i deseti aktivan slučaj zaraze u Brčkom, rekao je danas šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta Akif Pezerović.
Dušan Stokić i Akif Pezerović - Foto: SRNA
Dušan Stokić i Akif PezerovićFoto: SRNA

Pezerović je naveo da se još ispituju njihovi kontakti.

- Apelujemo na građane da se maksimalno pridržavaju mjera i naredbi Kriznog štaba i Pododjeljenja za javno zdravstvo - rekao je Pezerović na konferenciji za novinare.

On je naveo da je od sredine marta do danas kovid-19 u Brčkom potvrđen kod 31 lica, od kojih je 16 ranije izliječeno, dok ih je petoro preminulo.

Pezerović je napomenuo da sljedeće sedmice očekuju isporuku i drugog PCR aparata, te da za sada još nisu predviđena komercijalna testiranja.

Direktor brčanske Bolnice Dušan Stokić rekao je da je situacija kompleksnija nego u martu, o čemu je obavijestio i gradonačelnika.

On je naveo da je zgrada plućnog odjeljenja i dalje u funkciji za kovid-pacijente.

- Moje mišljenje je da neke mjere treba vratiti, jer je kod mladića kod kojeg je potvrđen virus utvrđeno da je u subotu bio u jednoj diskoteci. Možemo očekivati još pozitivnih narednih dana - upozorio je Stokić.