latinica  ћирилица
03/07/2020 |  17:12 ⇒ 17:52 | Autor: SRNA

"Infosrpska": Igor Radojičić ostaje gradonačelnik

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić u izbornom duelu sa Јelenom Trivić iz PDP-a nadmoćno pobjeđuje sa 58 odsto, dok bi, ukoliko bi protivkandidat PDP-a za funkciju gradonačelnika bio Draško Stanivuković, pobijedio sa 57 odsto, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja koje je za PDP radila agencija "Demostat" iz Novog Sada, a u koje je imala uvid "Infosrpska".
Igor Radojičić - Foto: RTRS
Igor RadojičićFoto: RTRS

Ovaj portal piše, a prenosi Srna, da je za PDP četiri mjeseca prije lokalnih izbora urađeno istraživanje javnog mnjenja u želji da vide ko bi od dva potencijalna kandidata Trivićeva ili Stanivuković mogao biti dobar protivkandidat Radojičiću za funkciju gradonačelnika Banjaluke.

"Infosrpska" je, uz zahvalnost uglednom, ali već duže vrijeme razočaranom članu PDP-a, imala uvid u to istraživanje koje je, kako piše ovaj portal, izazvalo duboko razočarenje Trivićeve i Stanivukovića, ali i ostalih članova PDP-a, jer istraživanje pokazuje da će Radojičić ubjedljivo pobijediti i bez ikakve sumnje ostati gradonačelnik Banjaluke, dok je SNSD viđen kao stranka koja i u budućnosti može najviše doprinijeti boljim uslovima života.

Za Јelenu, kao boljeg protivkandidata se izjasnilo 36 odsto ispitanih, dok je Stanivuković dobio podršku za kondidaturu 24 procenta. Oko 19 odsto njih smatra da je Stanivuković napadan u ponašanju, dok 17 odsto ispitanika ocjenjuje da je "mlad i neiskusan političar", piše portal.

U hipotetičkom međusobnom duelu Trivićeve i Stanivukovića za protivkandidata Radojičiću, Trivićeva bi pobijedila Stanivukovića sa osvojenih 41 odsto glasova.

Najčešće zamjerke Trivićevoj su da "nije ona za političara" i "protiv vlasti samo priča prazne priče", piše portal.

- I dok SNSD i Radojičić mirno čekaju predstojeće lokalne izbore u Banjaluci, u PDP-u je došlo do komešanja. Svoju konačnu odluku koga će kandidovati za protivkandidata Radojičiću PDP će donijeti u nedjelju. Ta odluka, bilo da je kandidat Trivićeva ili Stanivuković neće ništa promijeniti, jer upravo istraživanje koje je rađeno po narudžbi PDP-a pokazuje da Radojičić ostaje gradonačelnik Banjaluke ubjedljivo pobjedom, ma ko mu bio protivkandidat - piše "Infosrpska".