latinica  ћирилица
03/07/2020 |  19:27 ⇒ 20:22 | Autor: RTRS

I.Sarajevo: Ustanovljena jasna strategija rješavanja problema sa studentskim smještajem (FOTO/VIDEO)

Projekat izgradnje studentskih domova u Istočnom Novom Sarajevu, trebalo bi da predstavlja trajno rješenje za studente Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a izgradnja novih domova uslovila bi izgradnju nove zgrade rektorata i Muzičke akademije – zaključeno je na sastanku ministra Srđana Rajčevića i rektora Milana Kulića.
Srđan Rajčević na sjednici Unije studenata Republike Srpske - Foto: SRNA
Srđan Rajčević na sjednici Unije studenata Republike SrpskeFoto: SRNA

Višedecenijski problem studentskog smještaja u Istočnom Sarajevu mogao bi dobiti konačan epilog. Nakon razgovora resornog ministra, Unije studenata i rektorata u Istočnom Sarajevu, ustanovljena je jasna strategija rješavanja problema sa studentskim smještajem, a najavljeni su i novi projekti.

- Izgradnja studentskog doma ovde u Istočnom Sarajevu, mi kao Vlada nećemo odustati od tih ciljeva. Јa sam danas razgovarao i sa rektorom i njegovim timom da tu saradnju proširimo i na izgradnju zgrade rektorata i Muzičke akademije kako bi trajno riješili to pitanje. Nadam se da ćemo u doglednoj budućnosti krenuti operativno u te aktivnosti - istakao je Rajčević.

Unija studenata nekoliko mjeseci već potencira priču o izgradnji studentskih domova. Iz Unije poručuju da ih raduje što su u resornom ministarstvu nakon dužeg vremena naišli na razumijevanje.

- Akcenat ćemo staviti na povećanje kvaliteta obrazovanja na naša dva javna univerziteta, a u velikoj mjeri će nam pomoći i novi zakon o visokom obrazovanju koji je pooštrio kriterijume za izbore u zvanja , besplatno školovanje za studente koji daju uslov godinu za godinom - naveo je Stefan Slijepčević predsjednik Unije studenata Republike Srpske.

Uspjeh akademske godine ogleda se u kontinuitetu nastave izvođene onlajn , koja je, kako kaže resorni ministar, za sada jedino trajno rješenje.