latinica  ћирилица
04/07/2020 |  08:35 | Autor: SRNA

Magla ponegdje u kotlinama i na planinama smanjuje vidljivost

Magla jutros smanjuje vidljivost ponegdje u kotlinama i u višim krajevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/, a vozi se po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.
Magla - Foto: ilustracija
MaglaFoto: ilustracija

Vanredni prevoz ovih dana kreće se na relacijama puteva granični prelaz Brod-Karuše, Karuše-granični prelaz Brod, Banj Brdo-Bijeljina-Rača i Stanić Rijeka-Karuše, pa iz AMS-a mole vozače da budu oprezni i da poštuju uputstva lica iz pratnje.

Izmjene u odvijanju saobraćaju aktuelne su na putevima na kojima se izvode radovi, a vozačima se savjetuje oprezna vožnja.

Radovi se izvode na putnima pravcima Ljubinje-Trebinje u mjestu Tulje, Crna Rijeka-Bjelajce, na magistralnom putu u Vlasenici zbog izgradnje poslovnog objekta, na području Prijedora, Prnjavora, Broda i Kotor Varoša, Banjaluka-Stari Majdan, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, Drinjača-Milići-Vlasenica, Čatrnja-Gradiška, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, Priboj-Lopare, od Kotorskog prema Doboju, u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, Ukrina-Gornja Vijaka i Šekovići-Caparde.

U FBiH danas počinje rekonstrukcija mosta preko rijeke Ljubine u Semizovcu. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj iz smjera Tuzle biće preusmjeren na alternativni regionalni put i auto-put.

Saobraćaj je obustavljen zbog radova u tunelima Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje i Vinac na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Јošanica-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku je sanacija mostova i na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod /preko Tinje, u mjestu Drenik/, na ulazu u Јajce, te na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraćaj se odvija usporeno.

Radovi su aktuelni i u tunelu Vranduk kod Zenice, gdje su i dalje na snazi izmjene u odvijanju saobraćaja.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih čekanja. Na prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR ili ELISA test star maksimalno 48 časova. Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja PCR ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.