X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
04/07/2020 |  11:20 ⇒ 13:54 | Izvor: SRNA

Broćeta: Do ponedjeljka odvesti otpad ili slijedi protest građana

Tekstični otpad koji je dovezen iz Italije na područje Drvara ukloniti do ponedjeljka, 6. jula, ili će građani izaći na ulicu i neće otići dok taj problem ne bude riješen, poručio je delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ Goran Broćeta.
Goran Broćeta - Foto: RTRS
Goran BroćetaFoto: RTRS

Broćeta je rekao Srni da je za 6. jul za 10.00 časova ponovo zakazana sjednica Opštinskog vijeća.

On je naglasio da tu nema politike već da građani Drvara ne dozvoljavaju da im neko truje djecu.

Broćeta je poručio i da Drvarčani neće odustati od traženja istine od nadležnih o umješanosti svakog pojedinca u ovu nečasnu radnju.

- Posljednja dešavanja u vezi sa odlaganjem sumnjivog otpada još sumnjivije firme pod čudnim okolnostima je još jedan dokaz da se opštine u FBiH gdje žive Srbi tretiraju kao pustinja - rekao je Broćeta nakon što je tekstilni otpad iz Padove dovezen na područje Drvara i Bosanskog Grahova.

Prema njegovim riječima, postoji niz nelogičnosti kada su u pitanju firma i otpad, što jasno ukazuje na spregu viših nivoa sa pojedincima koje su iskoristili kako bi sve ovo realizovali.

- To se najbolje vidi jer se već sve pokušava prikriti, odnosno zataškati - naglasio je Broćeta.

On je istakao da Srbe u FBiH ne smatraju građanima i pita da li je slučajno da se u Glamoču uništavaju minsko-eksplozivna sredstva, da se u Petrovcu pravi spalionica, a da se od Drvara i Grahova pokušava napraviti deponija.