latinica  ћирилица
04/07/2020 |  12:44 | Autor: SRNA

Više od 3.000 lica potpisalo da se ukine zabrana ulaska Arlovu

Peticiju o ukidanju zabrane ulaska na Kosovo predsjedniku Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu iz Banjaluke Miloradu Arlovu do sada je potpisalo više od 3.000 ljudi, a prikupljanje potpisa biće nastavljeno do 8. jula.
Milorad Arlov (foto: tvmost.info) -
Milorad Arlov (foto: tvmost.info)

Potpisivanje peticije organizovalo je Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice, a njen predsjednik Ivana Rakić rekla je Srni da je do sada na sjeveru Kosova potpisalo više od 1.500 građana.

- Ukoliko zabrana ostane na snazi dovodi se u pitanje nastavak radova na izgradnji Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" čiju gradnju finansiraju građani i institucije Republike Srpske preko Odbora na čijem je čelu Arlov - pojasnila je Rakićeva.

Direktor Osnovne škole "Desanka Maksimović" iz Kosovske Kamenice Јadranka Vasić izjavila je Srni da je više od 600 roditelja potpisalo peticiju, kao i da se to isto traje i u drugim osnovnim školama u Kosovskom pomoravlju.

Potpisivanje peticije trajaće do srijede, 8. jula, kada će zahtjev za ukidanje zabrane ulaska Miloradu Arlovu na Kosovo i Metohiju biti predat nadležnim kosovskim i međunarodnim institucijama na Kosovu i Metohiji.

Arlovu je uoči Vidovdana kosovska policija na administrativnom prelazu Јarinje, na putu Raška-Leposavić, zabranila ulazak uz obrazloženje da može da ugrozi zdravstvenu, nacionalnu i bezbjednosnu situaciju na Kosmetu.