X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
04/07/2020 |  13:01 | Izvor: SRNA

Novi Pazar: Na bolovanju 70 ljekara i medicinskog osoblja

U bolnici u Novom Pazaru, koji je žarište zaraze virusom korona, na bolovanju je trenutno 70 ljekara i medicinskog osoblja.
Opšta bolnica u Novom Pazaru (Foto: sandzaklive.rs) -
Opšta bolnica u Novom Pazaru (Foto: sandzaklive.rs)

Koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Đerlek najavio je da će od svih njih tražiti da mu sutra donesu dokumentaciju da bi se utvrdilo da li su na pravom ili lažnom bolovanju.

On je istakao da će momentalno dobiti otkaz oni za koje se utvrdi da su otišli na lažno bolovanje, odnosno ukoliko se utvrdi da nemaju pozitivan pi-si-ar test.

- Došli su ljudi iz cijele Srbije. Ako mi Pazarci bježimo, kakvi smo ljudi. Dobiće otkaz kunem se i Pazarcima i cijeloj Srbiji. U ovoj borbi moramo da učestvujemo zajedno. Nisu njihovi životi važniji od života drugih medicinskih radnika - naglasio je Đerlek na konferenciji za novinare u Novom Pazaru.

RTS javlja da je u Beograd danas sletio avion kojim je dopremljena medicinska pomoć Srbiji iz Turske, namijenjena prije svega Novom Pazaru i Tutinu.

Ambasador Turske u Srbiji Tandžu Bilgič rekao je da Turska u borbi protiv pandemije nastavlja da bude uz Srbiju i Novi Pazar.