latinica  ћирилица
05/07/2020 |  12:31 ⇒ 12:56 | Autor: SRNA

Antić: Srbija će uvijek biti uz svoj narod u Republici Srpskoj

Srbija će uvijek biti uz srpski narod u Republici Srpskoj, poručio je danas u Bratuncu državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Zoran Antić.
Zoran Antić - Foto: SRNA
Zoran AntićFoto: SRNA

Antić je u ime Odbora za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije odao poštu stradalim srpskim civilima u srednjem Podrinju i u izjavi novinarima podsjetio da je na ovom području oko 3.500 Srba zvjerski i mučenički pobijeno.

- Ti ljudi su pobijeni u stravičnim aktivnostima muslimanskih snaga i to možemo u 19. i 20. veku nazvati produženim genocidom na ovim prostorima - rekao je Antić.

On je ukazao i na druga stratišta na kojima su Srbi ubijani - od južne i centralne Srbije, Mačve, Korduna, Banije, Like, Podrinja, što je svake godine podsjetnik koliko su krvi prolili Srbi za slobodu.

- Želja mi je da ne obilježavamo samo ovakve stvari nego da i neki drugi događaji od istorijske važnosti oslobodilačkih ratova Srbije zauzmu važna mjesta u našim kalendarima - dodao je Antić.

Parastosu na bratunačkom groblju za 3.265 Srba iz srednjeg Podrinja u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu prisustvovali su predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić, ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov, delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, predstavnici organizacija proisteklih iz rata, međunarodnih organizacija, te opštinskih i boračkih organizacije iz regije Birač