latinica  ћирилица
05/07/2020 |  12:44 | Autor: SRNA

Savčić: Odgovorni za zločine moraju biti procesuirani

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić izjavio je danas u Bratuncu da mora biti procesuiran svako ko je odgovoran za i samo jednu žrtvu koja se dogodila na prostoru Podrinja, jer se rizikuje da se ponovi ono što je bilo u prošlosti.
Milomir Savčić - Foto: SRNA
Milomir SavčićFoto: SRNA

Savčić je istakao da bez utvrđivanja istine i sankcija za sve odgovorne nema mira jer se rizikuje da se ponovi ono što je bilo u bližoj i daljoj prošlosti.

- Mi šaljemo jasnu poruku mira, želimo mir, ali smo jasni i opredijeljeni da ćemo odlučno braniti ono što je krvlju stvoreno - zaključio je Savčić.

Prema njegovim riječima, prošao je period kada je Drina bila mutna i krvava i došlo je vrijeme da ona bude prirodno čista, bistra i lijepa, a da bi takva bila mora se dokazati istina za sve ono što događalo na tom području u vrijeme posljednjeg odbrambeno-otadžbinskog rata.

Na groblju u Bratuncu danas je služen parastos za 3.265 Srba iz srednjeg Podrinja stradalih od muslimanskih snaga u proteklom ratu, među kojima su i oni ubijeni na Petrovdan prije 28 godina u selima oko Srebrenice i Bratunca.