latinica  ћирилица
05/07/2020 |  13:49 | Autor: SRNA

"Koordinacioni tim za zarazne bolesti bori se protiv DF-a, a ne virusa"

Demokratski front tvrdi da je Nacionalni koordinacioni tim za zarazne bolesti formiran da bi se borio protiv te političke partije, a ne virusa korona.
Demokratski front - DF - Foto: Facebook
Demokratski front - DFFoto: Facebook

Reagujući na saopštenje Nacionalnog koordinacionog tima koje je okrivilo DF da je "ugrozio borbu protiv virusa korona u Crnoj Gori", te da pokušavaju da manipulišu neistinama o primanjima za rad u tom tijelu, iz DF-a su naveli da je pominjanje plata članova ovog tijela bilo "toliko ljekovito da su se potpuno razgolitili u prirodnoj veličini svoje mizernosti i poltronstva Milu Đukanoviću".

Oni ističu da to nije samo stav DF-a i većine građana, već stotina i stotina doktora, medicinskih sestara i medicinskog osoblja koji na prvoj liniji borbe sa virusom, uz mizerne plate od 300 do 500 evra svakodnevno rizikuju živote, da bi se članovi DPS slikali na konferencijama neustavnog Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti.

- Pozivamo članove Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti da, s obzriom na njihove tvrdnje da nisu primili ni centa od marta, objave svoje platne liste, a isto će uraditi i lideri i poslanici DF-a, pa da uporedimo ko je profitirao za vrijeme pandemije, a ko je donirao u borbi protiv virusa korona - navode iz DF-a.

Iz ove partije tvrde da Crna Gora nema laboratoriju za "pi-si-ar" testove, a ako to nije tačno pozivaju Nacionalni koordinacioni tim za zarazne bolesti da pred javnošću pokažu laboratoriju za testove na kovid-19 i kako izgleda procedura testiranja.

U DF-u tvrde i da je "korona sve vrijeme bila u Crnoj Gori", te da građani Tutina, Sjenice i Novog Pazara "s pravom sumnjaju da je kovid-19 uvezen iz Crne Gore za vrijeme ilegalnih prelazaka granice radi kupovine garderobe za maturske večeri, svadbe i bajramske svečanosti".