X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
05/07/2020 |  14:59 ⇒ 15:01 | Izvor: SRNA

Dodik: Pekić bio jedan od najboljih košarkaša naše genaracije na ovom prostoru (FOTO)

Košarkaški, prijatelji i klupske kolege obilježili su danas godišnjicu smrti Drage Pekića Šilje, istaknutog sportiste, sportskog radnika i dugogodišnjeg predsjednika Košarkaškog kluba "Una" iz Kozarske Dubice, a prvom memorijalnom turniru prisustvovao je i srpski član Predsjedištva BiH Milorad Dodik.
Dodik u Kozarskoj Dubici - Foto: SRNA
Dodik u Kozarskoj DubiciFoto: SRNA

 Dodik je rekao da je Pekić bio jedan od najboljih igrača ovdje i u regionu toga vremena.

-- On je nedavno umro i njegove i moje kolege iz Dubice, koji su igrali u tim timovima, odlučili su da na ovaj način zadrže sjećanje na Pekića. Odazvao sam se njihovom pozivu, poštujući njegovu košarkašku veličinu u uslovima koji su tada bili. Pekić je bio jedan od najboljih igrača naše generacije na ovom prostoru - rekao je Dodik novinarima.

Prvi memorijalni turnir "Drago Pekić Šiljo" otvorio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.

Zbog pandemije virusa korona, umjesto planiranog turnira memorijala, u sportskoj dvorani u Kozarskoj Dubici odigrana je samo jedna prijateljska utakmica.

Dodik u Kozarskoj Dubici (Foto: SRNA)

U sjećanje na preminulog kolegu utakmicu su igrali košarkaši Une zajedno sa košarkašima Igokee iz Aleksandrovca, banjalučkog Borca, Slobode iz Novog Grada, "rijedora iz Prijedora i Borca iz Drvara.

Posthumno je Dragi Pekiću Šilji dodijeljena Plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju košarke u Republici Srpskoj, koju je njegovim sinovima Draganu i Borni, uručio predsjednik Košarkaškog Saveza Republike Srpske Boris Spasojević.

Dugogodišnji košarkaš Une Dragan Јaćimović uručio je u ime kluba, srpskom članu Predsjedištva BiH Miloradu Dodiku uramljeni dres KK Una sa brojem 1, za podršku razvoju košarske u Kozarskoj Dubici.

Ovaj sportski događaj organizovan je uz sve preporučene mjere zaštite od virusa korona, a prijateljska utakmica odgigrana je bez publike.