latinica  ћирилица
05/07/2020 |  19:46 ⇒ 20:15 | Autor: RTRS

Ulaganja u K. Dubicu; Sve spremno za rekonstrukciju Banje Mlječanice (VIDEO)

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Kozarska Dubica na lokalnim izborima biće Radenko Reljić, objavio je lider stranke Milorad Dodik. Očekuje podršku svih koalicionih stranaka. Opštini je uplaćen milion maraka, za saniranje ranijih dugovanja i najavljene infrastrukturne projekte.
Kozarska Dubica - Foto: RTRS
Kozarska DubicaFoto: RTRS

Kozarska Dubica ima naslijeđene probleme s budžetom i ogromnim dugovima, koji su ostali iza prethodne opštinske strukture.

Ti problemi, najavljeno je, uskoro će biti sanirani.

- Mislim da ćemo mi do kraja godine, a preuzimam obavezu i na sebe da se to dogodi, imati čistu situaciju oko toga i rasteretiti budžet što isplatama, što prolongiranjem i reprogramiranjem. Uglavnom to neće biti problem sljedeće godine u smislu razvoja same opštine - rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Najavljena je rekonstrukcija puta Gradiška - Kozarska Dubica, vrijedna devet miliona KM. Biće rekonstruisana kanalska mreža i izgrađena vodovodna mreža ka naselju Knežica, za šta će Vlada izdvojiti 750.000 km. Јedan od najvažnijih projekata je rekonstrukcija i proširenje kapaciteta Banje Mlječanice.

- Već je prebačeno milion KM za projektnu dokumentaciju, direktor već radi neke pripreme. Taj projekat koji će za oko tri godine biti aktiviran u potpunosti, od je velikog je značaja za Kozarsku Dubicu jer će dovesti do novih zapošljavanja, dovešće ljude iz okolnih država da tu troše novac, i to sve će se odražavati i na republički i opštinski budžet - naveo je Radenko Reljić, načelnik opštine Kozarska Dubica.

Dodik je, u Dubici, ponovio da bilo kakvo koaliranje koalicionih partija sa nivoa Republike Srpske sa opozicijom neće biti prihvatljivo.