latinica  ћирилица
06/07/2020 |  07:49 | Autor: TANЈUG

Stanje u Podgorici zabrinjavajuće - moguće zatvaranje glavnog grada

Član medicinskog štaba i direktor doma zdravlja u Podgorici, Nebojša Kavarić, danas nije isključio mogućnost zatvaranja glavnog grada Crne Gore.

U Podgorici je trenutno aktivno 118 slučajeva zaraze virusom korona.

- Epidemiološka situacija i rast broja oboljelih u Podgorici je zabrinjavajući. Ukoliko građani ne budu odgovorni i ne redukuju svoje dnevne obaveze, predložićemo NKT uvođenje dodatnih mjera za područje Podgorice - rekao je Kavarić.

- To ćemo predložiti u cilju sprečavanja dalje eskalacije broja oboljelih, koje bi moglo da ugrozi funkcionalnost zdravstvenog sistema - naveo je Kavarić, ističući da ne isključuje i opciju zatvaranja glavnog grada, iako je to u u domenu epidemiološke službe, prenose "Vijesti".

On preporučuje da usluge ugostiteljskih objekata građani treba da koriste samo u nužnoj potrebi, uz preporuke koje važe za sve ostale objekte zatvorenog tipa, a to su nošenje maske, distanca i pranje ruku.

U Crnoj Gori je u posljednja 24 sata zabilježen još 61 slučaj virusa kovid-19, od kojih je najviše iz Rožaja, saopštio je crnogorski Institut za javno zdravlje.