latinica  ћирилица
06/07/2020 |  08:44 | Autor: SRNA

Zajednička komisija o zaključcima NSRS

Sjednica Zajedničke komisije Narodne skupštine Republike Srpske i Vijeća naroda za usaglašavanje zakona, propisa i akata usaglašavaće danas zaključke Narodne skupštine o Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkig režima i pokreta.
Narodna skupština - Foto: RTRS
Narodna skupštinaFoto: RTRS

Sjednica će biti održana u prostorijama Vijeća naroda u 13.30 časova, a nakon zasjedanja biće objavljeno saopštenje, saopšteno je iz Vijeća naroda.

Vijeće naroda Republike Srpske nije postiglo saglasnost o zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske o Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkig režima i pokreta u vezi sa pokretanjem zaštite vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda.

Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske su na posebnoj sjednici 1. juna usvojili 20 zaključaka u kojima se konstatuje da je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, usvajanjem ove rezolucije, pristupio sramnom prekrajanju istorijskih činjenica i pridružio se revizionističkim snagama kojima je cilj uopštavanje i marginalizovanje stradanja Srba u Drugom svjetskom ratu.

Postupak zaštite vitalnog nacionalnog interesa na zaključke je pokrenuo Klub delegata bošnjačkog naroda.