latinica  ћирилица
06/07/2020 |  16:54 ⇒ 17:21 | Autor: SRNA

Turizam i poljoprivreda veliki potencijal regije

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je na današnjem sastanku sa šefom Delegacije EU u BiH Јohanom Satlerom, između ostalog, razgovarano o poljoprivredi i turizmu, ističući da je potrebno uraditi nešto da sredstva namijenjena ovim oblastima budu bolje iskorištena.
Ćurić - Satler (foto:trebinjelive.info) -
Ćurić - Satler (foto:trebinjelive.info)

Ćurić je dodao da je na sastanku u Gradskoj upravi bilo riječi i o graničnom prelazu prema Dubrovniku, te da je konstatovano da je potrebno pronaći trajnije rješenje da se ta granica lakše prelazi, jer postoji veliko interesovanje i Trebinjaca i Dubrovčana.

- Ambasador je obećao da će učiniti sve što je moguće da ta saradnja u narednom periodu bude bolja - rekao je Ćurić novinarima.

Satler je naveo da je EU, kada je riječ o poljoprivredi, stavljena BiH na raspolaganje značajna sredstva, a u ovoj godini je to iznos od 20 miliona evra koje će BiH moći da koristi.

- Smatram da je to dobra vijest za ovu regiju koja ima ogroman potencijal u toj oblasti - rekao je Satler.

On je dodao da je, osim donacije medicinske opreme potrebne za borbu protiv pandemije virusa korona, EU fokusirana i na pomoć privredi, malim preduzećima, posebno u oblastima turizma i saobraćaja.

Šef Delegacije EU u BiH Јohan Satler uručio je danas Bolnici u Trebinju dva respiratora i rendgen aparat vrijednosti 233.300 KM.