latinica  ћирилица
07/07/2020 |  09:40 ⇒ 09:43 | Autor: TANЈUG

Vesić: Činimo sve da Beograd ne ode u karantin

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da se čini sve da Beograd ne ode u karantin zbog velikog broja zaraženih virusom korona, ali je i naveo da će morati da se primjene drastičnije mjere, ukoliko se situacija pogorša.
Beograd  (Foto:mapio.net) -
Beograd (Foto:mapio.net)

- Ne bih spekulisao sa tim da li će Beograd ići u karantin ili ne. Mi sve činimo da Beograd ne ide u karantin, činimo sve da Beograd zaista izađe iz ove situacije sa zaraženim ljudima tako što će se taj broj smanjiti - rekao je Vesić u uključenju za TV Prva.

Upitan o pisanju štampe da Beograd ide u karantin idućeg vikenda, Vesić kaže da karantina neće biti, ukoliko se građani budu pridržavali svih mjera zaštite i ukoliko se smanji broj zaraženih.

- Uvijek postoji ta mogućnost da, ukoliko se situacija pogorša, naravno, moraćemo da primjenimo drastičnije mjere - rekao je on.

Na navode da je jedna od tih drastičnijih mjera "zaključavanje" Beograda uveče od 23.00 do 07.00 časova ujutru, Vesić kaže da je to možda moguće samo pod uslovom da se situacija ne poboljša.

Prema njegovim riječima, umjesto žurki po klubovama, sada se poslije 23.00 časa prave privatne žurke, organizovano se iz Beograda posle 22.00 časa ide u Novi Sad na žurke.

On je rekao da dio mlade populacije očigledno ne razumije u kakvoj se opasnosti nalazi i naveo da je bio u jednoj od bolnica u kojoj je vidio ljude od 20 godina koji su u teškoj situaciji.

- Ne mogu da shvatim da ne mogu da razumiju da su i oni izloženi. I pored apela i dalje imate ljude koji organizuju žurke kao da se ništa ne dešava. Za takve ljude nemate drugog načina osim oštre sankcije, jer je očigledno to jedini jezik koji oni razumiju - rekao je Vesić.