latinica  ћирилица
07/07/2020 |  13:06 ⇒ 13:14 | Autor: RTRS

Ministar saobraćaja i veza Srpske u posjeti RTRS

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović posjetio je danas Јavni RTV servis Republike Srpske gdje je sa vršiocem dužnosti generalnog direktora Milanom Trbojevićem razgovarao o aktuelnim pitanjima u vezi funkcionisanja javnog servisa.
Đorđe Popović u posjeti RTRS - Foto: RTRS
Đorđe Popović u posjeti RTRSFoto: RTRS

Razgovarano je o funkcionisanju servisa tokom pandemije, gdje je Radio-televizija Republike Srpske pokazala visok stepen discipline, odgovornosi i profesionalnosti, a što dokazuje i činjenica da nije bilo zaraženih virusom korona u ovoj TV kući.

Istaknuta je činjenica da je RTRS već od 9. marta emitovala sve konferencije za medije institucija koje su donosile odluke i izvještaje u vezi sa pandemijom, a s ciljem pravovremenog i istinitog informisanja građana, kako bi se izbjeglo stvaranje panike.

Takođe, značajna je bila brza reakcija u realizaciji TV nastave za učenike osnovne škole. Ukupno su emitovana 64 radna dana školskog programa ili 300 programskih sati školskih časova za učenike od prvog do devetog razreda.

Tokom sastanka razgovarano je o značaju nastavka procesa digitalizacije javnih RTV servisa u BiH, kao i unapređenja sistema naplate RTV takse s ciljem finansijske održivosti Јavnog RTV servisa Republike Srpske.