latinica  ћирилица
07/07/2020 |  15:38 | Autor: SRNA

Foča: Popunjena sva mjesta na Medicini, na Teologiji još 25 slobodnih

U prvom upisnom roku na Medicinskom fakultetu u Foči popunjeno je svih 160 planiranih mjesta za brucoše na sva četiri studijska programa, tako da drugog upisnog roka neće biti, dok je na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu popunjeno 31 od planiranih 56 mjesta.
Medicinski fakultet u Foči - Foto: RTRS
Medicinski fakultet u FočiFoto: RTRS

Dekan Medicinskog fakulteta Dejan Bokonjić rekao je da će se konačan broj primljenih studenata na četiri studijska programa - medicina, stomatologija, zdravstvena njega i specijalna edukacija i rehabilitacija znati nakon upisa primljenih kandidata, koji počinje sutra.

On je istakao da su, prema broju prijavljenih kandidata, ove godine imali jedan od najboljih upisnih rokova.

- Čekamo zvanične rezultate prijemnog ispita i upis studenata koji će trajati do kraja naredne sedmice, kada ćemo znati hoće li svi koji su položili prijemni ispit htjeti da se upišu - rekao je Bokonjić.

Bokonjić je istakao da su primljeni najbolji kandidati, dodajući da je ove godine bio rekordan broj zainteresovanih kandidata iz Srbije i Crne Gore.

- Većina kandidata koji su se prijavili su bili odlični učenici, a dosta ih je imalo sve petice tokom školovanja. Prijemni ispit je dobro urađen i iznenađeni smo brojem kandidata koji su položili, konkurencija je bila jaka, razlike u znanju koje posjeduju su veoma male i mislim da trebamo biti zadovoljni i ponosni - rekao je Bokonjić.

Na Medicinskom fakultetu krajem jula biće organizovan prijemni ispit na novom studijskom programu medicina na engleskom jeziku, a predviđen je upis 50 kandidata.

Prema preliminarnim rezultatima, u prvom upisnom roku, na Pravoslavni bogoslovski fakulteta "Sveti Vasilije Ostroški" primljen je 31 brucoš, od planiranih 56.
Dekan Fakulteta Vladislav Topalović kaže da je nakon dužeg niza godina zabilježen porast interesovanja.

- Smatram da je Pravoslavni bogoslovski fakultet učinio dosta da privuče buduće studente i da se kvalitet studija prepoznao. Ove godine imamo studente ne samo iz Republike Srpske i BiH, već i Srbije, Crne Gore i eparhija iz dijaspore. Očekujemo da će broj upisanih studenata ove godine biti veći nakon drugog upisnog roka - rekao je Topalović.

Upis primljenih kandidata počinje sutra, a završava 17. jula.