latinica  ћирилица
07/07/2020 |  15:56 | Autor: SRNA

Brčko: Pozitivna još tri lica, ukupno 13

U Brčkom su u posljednja 24 časa registrovana tri lica pozitivna na virus korona, čime je broj oboljelih u ovom gradu povećan na 13, saopšteno je iz brčanskog Štaba za zaštitu i spasavanje.
Virus korona - Foto: RTRS
Virus koronaFoto: RTRS

Riječ je o dvadesetšestogodišnjoj ženskoj osobi i muškarcima od 28 i 58 godina, koji se nalaze u kućnoj samoizolaciji.

Na odjeljenju brčanske Bolnice namijenjenom za kovid pacijente smješteno je šest lica, od kojih je četvoro sa lakšom kliničkom slikom, jedno sa srednje teškom, dok je ženska osoba sa teškom kliničkom slikom priključena na respirator.

Dva pacijenta su mlađe životne dobi, tri su srednje, a jedno lice je starije životne dobi.

Do sada je ukupno testirano 1.236 lica, od kojih je 1.163 imalo negativan test, a rezultate čeka 35 lica.

Pozitivan nalaz do sada je potvrđen kod 38 lica, od kojih je ranije izliječeno 20, a petoro je preminulo. Pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 110 lica.

Štab je danas donio naredbu o nabavci 2.000 testova za zatvorene PSR aparate koji su instalirani u brčanskoj bolnici i Pododjeljenju za javno zdravstvo.

Štab je donio naredbu kojom se rad ugostiteljskih objekata ograničava do 23.00 časa, a koja će važiti od petka 10. jula u naredne dvije sedmice.

- Inspektori će vršiti pojačane kontrole rada ugostiteljskih objekata o poštivanju naredbe Štaba za vrijeme epidemije virusa korona koja se odnosi na fizičku distancu, raspored stolova, dezinfekciju i slično. Sugeriše se vlasnicima ugostiteljskih objekata da rad što više organizuju na otvorenom, odnosno u baštama - navedeno je u saopštenju.