latinica  ћирилица
08/07/2020 |  08:28 ⇒ 11:36 | Autor: RTRS

Mićić: Situacija pogoršana zbog nepoštovanja mjera (VIDEO)

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je u našem Јutarnjem programu da je epidemiloška situacija u ovom gradu pogoršana zbog nepoštovanja mjera.
Mićo Mićić - Foto: RTRS
Mićo MićićFoto: RTRS

Mićić je rekao da je očito da su građani prestali da poštuju mjere, te da je otvaranjem granica došlo do većeg broja dolazaka iz inostranstva.

- Očito da je došlo do popuštanja poštovanja mjera. Imamo i trećeg preminulog, što dovoljno govori o ozbiljnosti situacije - naveo je on.

Mićić je rekao da gradske vlasti i Štab provode sve mjere koje je naložio Republički štab za vanredne situacije i produžio do 20. jula, te da su određene mjere i pooštrene.

- Najveća okupljanja zabilježena su ugostiteljskim objektima u kojima je organizovana muzika uživo i zbog toga smo zabranili muziku uživo. Takođe, Republički štab je naložio zabranu rada ugostiteljskih objekata poslije 23.00 časova i mi, u skladu s tim, provodimo i pojačane kontrole poštovanja te mjere. Za vikend je provedeno 250 kontrola, u subotu su zabilježena dva prekršaja a u nedjelju nijedan - rekao je Mićić.

On je zamolio mlade ljude za razumijevanje i stogo pridržavanje svih mjera.

- Ne možemo ništa ako građani ne budu poštovali mjere. Razumijem sve mlade ljude, znam da se moraju kretati, izlaziit, ali ih molim za razumijevanje. Oni lakše i prebole, ali nose virus i mogu da zaraze starije. Želim da zamolim njih, a naravno i starije, da poštuju mjere, jer samo tako možemo proći kroz sve ovo - rekao je Mićić.

Gradonačelnik Bijeljine je istakao da se gradske vlasti i Krizni štab rukovode mišljenjem struke i da će učiniti sve da spriječe širenje virusa u zajednici, ali da se građani moraju strogo pridržavati donesenih mjera.

Mićić je naveo da je trenutno u Bijeljini 105 zaraženih lica sa lakšom kliničkom slikom i devet sa težom.