latinica  ћирилица
08/07/2020 |  11:12 ⇒ 15:07 | Autor: RTRS

Kabinet premijera Srpske donirao 50.000 KM Udruženju "Mrvice" (FOTO/VIDEO)

U Banjaluci je održan sastanak predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa predstavnicima Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u Srpskoj "Mrvice".
Konferencija za novinare - Foto: RTRS
Konferencija za novinareFoto: RTRS

Danka Mirajnić, predsjednica Udruženja "Mrvice" rekla je da je Kabinet predsjednika Vlade Republike Srpske donirao 50.000 KM ovom udruženju za nabavku aparata za liječenje retinopatije kod prijevremeno rođene djece.

Ona je istakla i da je Kabinet predsjednice Srpske donirao znatna sredstva kao znak podrške Udruženju.

Premijer Republike Srpske ocijenio je da je od izuzetnog značaja što je u Srpskoj nabavljen aparat za liječenje retinopatije kod prijevremeno rođene djece, za šta je izdvojeno oko 93.000 KM.

- U Republici Srpskoj sada imamo ovaj aparat, ali i stručan kadar za liječenje retinopatije kod prijevremeno rođene djece. Ovo je jedini aparat u BiH i služiće svima kojima bude potreban - rekao je Višković.

On je istakao da će uvijek podržavati akcije kao što je "Ljubičasti novembar" u okviru koje su prikupljena sredstva za ovaj aparat.

Današnjem sastanku prisustvovali su i načelnik Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vladimir Mirošljević i specijalista oftalmolog Vesna Ljubojević.