latinica  ћирилица
08/07/2020 |  11:23 | Autor: RTRS

Udruženje "Podrži me": Podrška Arlovu, prikupljanje potpisa do petka

Udruženje roditelja "Podrži me" Kosovska Mitrovica" pokrenulo je 1. jula peticiju protiv neobjašnjenog postupka kosovske policije da zabrani ulazak Miloradu Arlovu na teritoriju Kosova i Metohije..
Milorad Arlov (foto: tvmost.info) -
Milorad Arlov (foto: tvmost.info)

- Zbog novonastale epidemiološke situacije i zabrane okupljanja peticiju produžavamo do petka 10. jula. Svi koji žele svojim potpisom da daju podršku Miloradu Arlovu, predsjedniku banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske da mu se dozvoli od strane kosovske policije nesmetan ulazak na Kosovo i Metohiju mogu se javiti aktivistima, porodicama, članovima i rukovodstvu Udruženja roditelja "Podrži me" u Kosovskoj Mitrovici. Takođe na stranici udruženja roditelja "Podrži me" imamo otvorenu on line peticiju gdje se takođe mogu zainteresovani građani potpisati - stoji u saopštenju Udruženja.

Kako se navodi, peticiju su do sad podržale mnoge osnovne škole, pojedine institucije, prijatelji sportski klubovi sa Kosova i Metohije koji izuzetno cijene dugodišnji humanitarni rad Milorada Arlova posvećenog Kosovu i Metohiji.

Do danas je sakupljeno više hiljada potpisa. Tačan broj potpisnika nije još uvijek utvrđen pošto spiskovi stižu iz svih dijelova Kosova i Metohije.

- Zahvaljujući njemu gradi se Dnevni centar "Podrži me-9 januar" u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju. Zahvaljujući njegovoj ideji i humanosti skoro 5.000 vaše djece bilo je u Republici Srpskoj. Pomogao je u liječenju mnogoj bolesnoj djeci i djeci sa poteškoćama u razvoju i svih proteklih 12 godina obradovao sa skoro 20.000 paketića našu djecu na Kosovu i Metohiji. Pomogao mnoge socijalno ugrožene porodice, domove zdravlja, Srpsku Pravoslavnu Crkvu, stipendira preko humanih ljudi našu djecu...

Naše udruženje apeluje na sve ljude pa podrže našu peticiju za Milorada Arlova koji nas je po mnogo čemu svih ovih godina zadužio svojom humanošću.

I to je najmanje što možemo učiniti za njega da peticijom i apelom tražimo da se jednom od najvećih prijatelja srpskogog naroda na Kosmetu dozvoli nesmetan ulazak kao humanom čovjeku na Kosovo i Metohiju.

Kad zaključimo peticiju kopije peticije predaćemo ministru policije u Prištini, EULEKSU i međunarodnim institucijama i udruženjima na Kosovu i Metohiji - stoji u saopštenju Udruženja roditelja "Podrži me".

Izvor: TV Most