X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
08/07/2020 |  12:27 | Izvor: SRNA

Imenovani članovi Komisije za odlučivanje o sukobu interesa

Delegati Doma naroda danas su bez rasprave usvojili odluke o imenovanju članova Komisije za odlučivanje o sukobu interesa.
Dom naroda - Foto: RTRS
Dom narodaFoto: RTRS

Zajednički kolegijum oba doma Parlamentarne skupštine BiH, kao predlagač za sastav Komisije za odlučivanje o sukobu interesa, predložio je Edina Mušića, Miju Matanovića i Miru Pekić iz Predstavničkog doma, a Sredoja Novića, Muniba Јusufovića i Barišu Čolaka iz Doma naroda.

Dom naroda je bez rasprave usvojio i Prijedlog odluke o dopuni Odluke o imenovanju članova parlamentarnih delegacija, čime su Marina Pendeš i Lazar Prodanović imenovani u delegaciju Parlamentarne skupštine BiH pri Parlamentarnoj skupštini zemalja frankofonskog govornog područja.

Delegati su, takođe, bez rasprave usvojili odluke o razrješenju Kenana Vehabovića sa funkcije sekretara Zajedničke službe Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH i imenovanju Mirze Imamovića na tu poziciju.

Dom naroda dao je saglasnost i za ratifikaciju više međunarodnih sporazuma i ugovora čime je okončana današnja sjednica.

Naredna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za 21. jul.