latinica  ћирилица
08/07/2020 |  12:32 ⇒ 12:35 | Autor: SRNA

I u Prijepolju vanredna situacija

U Prijepolju je danas proglašena vanredna situacija zbog pogoršanja epidemiološke situacije i donesen niz mjera radi sprečavanja širenja virusa korona.
Virus korona - Foto: SRNA
Virus koronaFoto: SRNA

Prodajni i ugostiteljski objekti će raditi od 7.00 do 22.00 časova uz obavezno nošenje maski. Nošenje maski obavezno je i u javnom i taksi-prevozu.

Od početka epidemije u Prijepolju su zabilježena 33 slučaja infekcije novim virusom, a samo za posljednja tri dana registrovano je 11 novooboljelih.

Prijepolje je 22. lokalna zajednica u Srbiji u kojoj je zbog pogoršanja epidemiološke situacije uvedena vanredna situacija.

Vanredna situacija je na snazi u Valjevu, Kruševcu, Novoj Pazovi, Brusu, Čajetini, Bogatiću, Vladiničinom Hanu, Lučanima, Beogradu, Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici, Šapcu, Čačku, Kraljevu, Arilju, Požegi, Užicu i Priboju.

Vanredna situacija podrazumijeva preduzimanje posebnih mjere za sprečavanje širenja virusa korona, a jedna od najavljenih za Beograd u kojem je, prema ocjeni struke, najalarmantnije stanje jeste uvođenje policijskog časa tokom vikenda.