latinica  ћирилица
08/07/2020 |  13:34 ⇒ 13:41 | Autor: SRNA

U pripremi novi kružni tok u banjalučkom naselju Paprikovac

Nova kružna raskrnica biće izgrađena na spoju puta prema Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u naselju Paprikovac i saobraćajnice u izgradnji, preko nekadašnjeg "Voćnjaka", saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.
Izgradnja kružnog toka u banjalučkom naselju Paprikovac (Foto: banjaluka.rs.ba) -
Izgradnja kružnog toka u banjalučkom naselju Paprikovac (Foto: banjaluka.rs.ba)

Nadležni su se na ovaj korak odlučili nakon analiza očekivanog saobraćajnog opterećenja na ovom ukrštanju, s obzirom na to da se očekuje da će novi put apsorbovati značajan saobraćaj između naselja Lauš i Paprikovac.

U saopštenju je navedeno da će ovo biti 12. kružna raskrnica na području Banjaluke, unazad četiri godine, a biće postavljen montažni kružni tok, prečnika oko 10 metara.

Iz Gradske uprave navode da će u okviru ovih radova biti riješen i problem autobuskih stajališta, koja će biti izgrađena izvan kolovoza, tako da autobus koji prima ili ispušta putnika neće biti zaustavljen na kolovozu i ometati saobraćaj, a što je trenutno slučaj.

Načelnik resornog odjeljenja Slaviša Sandić rekao je da, istovremeno, izgradnja nove saobraćanice, takozvane paralele, ulazi u sam finiš.

"Očekujemo da će ovaj posao biti završen već tokom idućeg mjeseca", istakao je Sandić.