latinica  ћирилица
08/07/2020 |  14:10 | Autor: SRNA

Tri nova slučaja zaraze u Brčkom

U Brčkom su u protekla 24 časa potvrđena tri nova slučaja virusa korona čime se broj zaraženih povećao na 16, rekao je danas šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge u brčanskoj Vladi Akif Pezerović.
Virus korona - Foto: RTRS
Virus koronaFoto: RTRS

On je naveo da je riječ o dvije žene i muškarcu mlađe dobi, te da se nalaze u kućnoj samoizolaciji.

- Imamo šest hospitalizovanih pacijenata. Dva pacijenta su mlađe, tri srednje, a jedan pacijent je starije životne dobi - rekao je Pezerović na konferenciji za novinare.

On je dodao da četiri pacijenta imaju lakšu kliničku sliku, dok su ostala dva hospitalizovana sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

Pezerović je napomenuo da je povećan broj testiranja, da su nabavljena dva "Pi-Si-Ar" aparata zatvorenog tipa, te da će uskoro biti nabavljen i treći, otvorenog tipa.

On je podsjetio da će od petka, 10. jula u distriktu biti ograničen rad ugostiteljskih objekata do 23.00 časa, te apelovao na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera zaštite, da koriste zaštitna sredstva, da drže fizičku distancu i izbjegavaju veće skupove ljudi.

Iz Štaba za zaštitu i spasavanje distrikta danas je saopšteno da je ukupno testirano 1.281 lice, od toga je negativan test potvrđen kod 1.199 lica, dok rezultate čeka njih 41.

Od virusa korona ranije se oporavilo 20 lica, petoro je preminulo, a pod zdravstvenim nadzorom je 138 lica, navedeno je u saopštenju.