X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
08/07/2020 |  14:36 | Izvor: srpskainfo.com

Banjalučki inspektori optuženi za primanje 20.000 KM mita

Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo je optužnicu protiv inspektora MUP Republike Srpske Nenada Grujića i Јelene Florjan zbog krivičnog djela primanja mita.
Inpektori Grujić i Florjan - Foto: Glas Srpske
Inpektori Grujić i FlorjanFoto: Glas Srpske

Prema novodima optužnice, policijski službenici se terete da su u februaru ove godine, od direktora ЈU Srednjoškolski dom Banjaluka, zahtijevali novčani iznos u visini od 30.000 KM.

Od traženog iznosa, kako se navodi u optužnici, Grujić je 18. februara primio 20.000 KM da u okviru svojih službenih ovlašćenja izvrše službenu radnju koju ne bi smjeli izvršiti.

Ostatak novčanog iznosa u visini od 10.000 KM osumnjičenima je trebalo da bude predat nakon što tužilaštvo donese odluku povoljnu za direktora navedene ustanove.

- Prema navodima optužnice osumnjičeni, postupajući u okviru svojih službenih ovlašćenja u navedenom predmetu, akcenat svojih radnji nisu stavili na potpuno i pravilno utvrđivanje činjeničnog stanja u vezi sa navodima krivične prijave protiv direktora Srednjoškolskog doma i eventualno utvrđivanje postojanja krivičnog djela i krivične odgovornosti, već su navedene aktivnosti podredili ličnoj koristi odnosno namjeri da za sebe pribave imovinsku koristu u velikom iznosu - naveli su iz Republičkog javnog tužilaštva.

Optužnica je upućena sudiji za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci na potvrđivanje uz prijedlog da se osumnjičenima izrekne mjera bezbjednosti zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti, imajući u vidu način izvršenja i posljedicu djela iz kojih proizilazi opasnost da bi obavljanjem javne dužnosti ponovo mogli učiniti krivično djelo.