latinica  ћирилица
08/07/2020 |  15:43 | Autor: SRNA

Novi Sad: Uvedene mjere - posljednji pokušaj da se izbjegne vanredna situacija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da su mjere koje je grad donio za sprečavanje širenja virusa korona posljednji pokušaj da bude izbjegnuto uvođenje vanredne situacije.
Skupština grada Novi Sad (foto: nsuzivo.rs) -
Skupština grada Novi Sad (foto: nsuzivo.rs)

- Donesene mjere za sprečavanje širenja zaraze virusom korona su poslednji pokušaj gradskih vlasti da se izbjegne uvođenje vanredne situacije u gradu poput one uvedene u brojnim gradovima Srbije - rekao na Vučević na konferenciji za novinare Gradskog štaba za vanredne situacije povodom epidemiološke situacije u Novom Sadu.

On je dodao da je ključna mjera u sprečavanju širenja zaraze virusom korona ograničavanje rada ugostiteljskih objekata od 6.00 do 23.00 časa.

- Tom mjerom nećemo dirati najveći broj ugostitelja, ali ćemo spriječiti okupljanja u noćnim klubovima u kasnim satima, gdje je povećana koncentracija ljudi. Gradska inspekcija je radila proteklog vikenda i najveći broj ugostitelja je poštovao sve mjere - naveo je Vučević.

On je dodao da je druga mjera zabrana organizovanja proslava i drugih okupljanja za više od 50 osoba.

- Ova tačka destimuliše okupljanja kao što su svadbe, krštenja, rođendani i daće. Ove mjere su oročenog karaktera u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije u gradu, pod uslovom da Vlada ne donese neke mere koje će važiti za cijelu državu - objasnio je Vučević.

On je najavio striktnu primjenu svih preventivnih mjera u svim ustanovama predškolskog obrazovanja i vaspitanja u gradu.

Vučević je izrazio očekivanje da će epidemiološka situacija u Novom Sadu biti stabilizovana za desetak dana.