X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
08/07/2020 |  16:45 | Izvor: SRNA

Čubrilović: Zajednički kandidat za načelnika Šamca

Lider Demosa Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Banjaluci da je na sastanku rukovodstava ove stranke i SNSD-a, kao i predstavnika opštinskih odbora ove dvije partije iz Šamca dogovoreno da će DEMOS i SNSD imati zajedničkog kandidata za načelnika Šamca na predstojećim lokalnim izborima.
Nedeljko Čubrilović - Foto: SRNA
Nedeljko ČubrilovićFoto: SRNA

Čubrilović je, ne govoreći o konkretnom imenu, rekao novinarima da će to biti predstavnik SNSD-a.

On je dodao da ga je iznenadio stav SDS-a koji je ponudio kandidata za načelnika Srebrenice iako je ranije na sastanku kod predsjednika Republike dogovoreno da će partije iz Republike Srpske imati zajedničkog kandidata.

- Iznenađuje da neke partije neposredno poslije tog dogovora izlaze sa stavovima koji nisu dogovarani. To nije dobro po Srebrenicu, ali ni po predstavnike srpskih partija. Dobro bi bilo da imamo jednog kandidata i ga podrže sve stranke iz Srpske jer samo tako bi Srbi mogli da imaju načelnika Srebrenice koji bi zadovoljio najveći broj partija Srpske i radio za sve građane Srebrenice - naglasio je Čubrilović.

U Banjaluci je održan sastanak predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i DEMOS-a Nedeljka Čubrilovića sa predstavnicima opštinskih odbora ove dvije stranke iz Šamca.

Sastanku sa predstavnicima opštinskih odbora SNSD-a i Demosa iz Šamca u prostorijama Sekretarijata Glavnog odbora SNSD-a prisustvovali su i potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović i Radovan Višković, šef Glavnog izbornog štaba SNSD-a Srđan Rajčević i generalni sekretar Luka Petrović.

Prethodno je održan sastanak rukovodstva SNSD-a sa predstavnicima Opštinskog odbora ove stranke u Srebrenici.